Wie zijn wij?


Marlies de Vries

 • Schrijfster en stem achter de reels
 • 24 jaar
 • Putten
 • Getrouwd met Julian
 • Werkt als begeleider in de psychiatrie

Wat is het mooi dat er Iemand is die zoveel van je houdt dat Hij Zijn leven voor je gaf. Wat is het bijzonder om een kind genoemd te worden van de Hoogste Koning. En wat is het heerlijk te weten dat Zijn liefde nooit ophoudt. Leven met Jezus is prachtig! En daar deel ik graag over, maar eerlijk is eerlijk: leven met Jezus is niet altijd makkelijk. In mijn leven zijn er periodes en momenten geweest waarin de 'halleluja's' niet als vanzelf uit mijn mond vloeiden. Maar door het leven heen heb ik mogen ontdekken dat God er altijd is en dat er altijd een reden is om Hem te prijzen. Liever dan een mooi klinkend, maar onherkenbaar verhaal, schrijf ik iets eerlijks en praktisch. Graag neem ik je mee op reis zodat we samen kunnen groeien en steeds meer mogen worden als onze grote Koning en Vriend.

Meer over mij: Ik sta midden op de weg stil om naar de lucht te kijken, zeg 'hallo' tegen dieren (maakt niet uit of het een koe of een kever is) en ben tijdens een wandeling druk met het vastleggen van de natuur. Ik geniet enorm wanneer ik toffe nieuwe muziek ontdek en vanuit mijn enthousiasme moet ik dan meedrummen, dansen of zingen. Ben je van plan me 's nachts wakker te maken? Kom dan met lekker vegan eten, een diep gespreksonderwerp of spontane vakantieplannen.

Marjon Wallet

 • Schrijfster blogs
 • 22 jaar
 • Epe
 • Getrouwd met Matthew en moeder van een heel lief meisje

In mijn werk als verpleegkundige met een doelgroep waarin verslaving, zware psychische problematiek, eenzaamheid en verwaarlozing een grote rol spelen ben ik altijd zo benieuwd naar het verhaal achter de cliënt. Niemand doet de dingen die hij of zij doet zomaar. Iedereen heeft een verleden, waardoor je gevormd wordt en van waaruit je keuzes maakt. Goede of slechte keuzes. Als christen kun je ook veel strijden met je verleden, je opvoeding, je kerkelijke achtergrond, noem maar op. Het is mijn passie om te laten zien dat in Christus alles mogelijk is. Al zit je misschien nog dieper dan de situaties die ik wekelijks tegenkom. Niets is te diep voor de liefde van Christus. In Hem kun je bergen beklimmen, zondes overwinnen en angsten onder ogen komen. Niets, echt niets is onmogelijk door Christus die je kracht geeft!

Leuke feitjes: Ik kan erg impulsief zijn en begin vaak aan allerlei dingen tegelijk, die ik vervolgens nooit afmaak. Zoals het haken van een trui, het maken van dingen van beton, het volledig zero waste leven etc.
Ik houd enorm van planten en mijn hele huis staat er daarom ook vol mee. Ik vind het heerlijk om zelfvoorzienend te leven. Ik bak ons eigen brood, onderhoud met mijn man de groentetuin, maak zelf jam en wasmiddel. Ik drink de hele dag door thee en houd enorm van weckpotten die dus overal in huis te vinden zijn. Tenslotte, niet verrassend als impulsief persoon, Ik geniet het meest van random plannen om die dan ook direct uit te voeren.

Berdine Leijendekker

 • Beeld, vorming en communicatie
 • 23 Jaar
 • Waardhuizen
 • Getrouwd met Tim
 • Medewerkster marketingcommunicatie / sociale media bij een makelaarskantoor.

Er zijn een hoop moeilijke onderwerpen rond het geloof en er zijn weinig plekken waar deze bespreekbaar zijn. Ik vind het zó gaaf wanneer we als christenvrouwen via IndeVallei stil kunnen staan bij vragen, niet bang hoeven te zijn bij twijfels om samen de goede strijd van het geloof te kunnen strijden. Met onze ogen gericht op Jezus. Want Hij is de waarheid, onwankelbaar. Wanneer dingen veranderen, vragen en twijfels de overhand krijgen; Hij blijft dezelfde. Dat is waar ik in geloof. Ons geloof draait niet om iets in ons, voor ons of door ons, maar ons geloof is alleen om God, door God en voor God. Hebreeën 12:1&2 zijn daarom ook één van mijn lievelingsteksten. 

Get to know me: ik kan echt enorm, let op, *enorm* genieten van de kleine dingen. Kijk niet raar op wanneer ik tranen in mijn ogen heb omdat ik zo van mijn thee geniet, of omdat een bloem zo mooi is - of vanwege die ene zonnestraal. Want God is goed.

Een zus van mij zegt altijd dat ze overal ideeën heeft liggen, en dat haar kamer daardoor niet altijd even netjes is. Mijn ideeën liggen opgeslagen in mijn hoofd; mijn kamer is meestal netjes, maar in mijn hoofd is het vaak chaos. 'Verstrooide professor' is een bijnaam. Ik schrijf, teken, schilder, fotografeer. Ik houd van decoreren, sporten, van de natuur, van muziek maken en van socializen.


Thirze Eskes

 • Schrijfster poëzie & reels. Beeldvorming.
 • 22 jaar
 • Hardinxveld-Giessendam & Ede
 • Gediplomeerd Maatschappelijk werker & student HBO-Theologie 

Sinds een paar jaar groeit het verlangen om mijn geloof op een creatieve en enthousiaste manier met anderen te delen. Ik zie regelmatig om mij heen dat het vuur voor Jezus verdooft wordt door schaamte, drukte of onwetendheid. Maar hoe belangrijk is het om elkaar aan te sporen om te leven in Geest en waarheid? Ik word enthousiast van een goed hart-tot-hart gesprek over grote vragen en ik kan mijn gedachtespinsels kwijt wanneer ik schrijf. Mijn passie is daarom ook om christenen te verbinden en hen in deze drukke wereld even stil te zetten en te laten nadenken over verschillende (moeilijke) onderwerpen, daarbij probeer ik te wijzen op Jezus, de Verlosser! Hoe mooi is het als we als Kerk van Christus mogen blijven schitteren voor Jezus?

Ik ben dol op bandana's! Soms pas ik mijn hele outfit aan omdat ik die dag graag een bandana wil dragen. Wanneer er mooie woorden of gedichtjes in mij opkomen schrijf ik die gelijk in een schrift, op een papiertje of typ ik het in mijn notities. Je kan dus overal in mijn omgeving spontane tekstkrabbels tegenkomen... En ondanks dat ik ook kan genieten van een theetje ben ik een algemeen bekende koffieleut!

Liza Kraaijeveld

 • Schrijfster blogs & nieuwsbrief
 • 21 jaar
 • Apeldoorn
 • Student theologie aan de TUA


Regelmatig zie ik mensen voorbij komen en leer ik mensen kennen die gebukt gaan onder leed en zorgen, op zoek naar rust. Juist daarom vind ik het zo mooi om als jonge vrouwen met elkaar verbonden te zijn in het geloof. Om onze kennis en getuigenis van en over God met elkaar te delen. Maar ook om elkaar aan te sporen om naar Jezus te gaan, zo nodig als vermoeide en belaste mensen, en alleen bij Hem de ware rust te vinden. Want Zijn last is licht. Ik hoop in mijn blogs je daar elke keer weer op te wijzen. Om het alleen te verwachten van Hem. Alleen Hij kan jou de ware rust geven!

Nog wat over mij: Ik kan ontzettend genieten van het bos en van lopen in de regen. Als ik buiten ben op een heldere avond zie je mij constant naar de maan en sterren kijken. Ik ben er achter gekomen dat boeken kopen en boeken lezen twee verschillende dingen zijn, maar beide vind ik leuk om te doen. En last but not least, ik hou ervan om spontaan met vriendinnen af te spreken.

Karinda van 't Rot

 • Schrijfster blogs
 • 31 jaar
 • Holten
 • Stylist horecapanden, getrouwd en moeder

Struikelend achter Jezus aan. Zo zie ik het leven hier op aarde. Gelukkig mogen we elkaar tot steun zijn in dit leven, daarom is In De Vallei gestart door een paar toffe meiden. Ik vind het bijzonder om jonge vrouwen te mogen bemoedigen. Toen ik tot geloof kwam, wist ik heel veel dingen nog niet en moest ik voor mijn gevoel veel zelf uit zoeken. In het geloof vallen leeftijden vaak weg en herken je veel dezelfde worstelingen bij elkaar. Hoe geweldig is het, dat je veel sneller en meer kunt leren door er voor elkaar te zijn en te delen wat je geleerd hebt. De pijlers van In De Vallei zijn: naast elkaar, in deze wereld, achter Jezus aan. Ga je mee?

Ik ben dol op starbuckskoffie, diepe gesprekken, de zon en het buiten leven. Ik vind het leuk om prikkelend plagende vragen of opmerkingen te plaatsen. Verplicht op de foto moeten, gierigheid, de trend dat je alles zelf moet kunnen en gladheid op de weg zijn dingen waar ik een enorme hekel aan heb.

Jennifer Aué

 • Schrijfster blogs & bemoedigingsbrieven
 • 25 jaar
 • Delft
 • Kids teamleader in de kerk

Schrijven is altijd al een passie van mij geweest. Sinds ik een klein meisje was schreef ik van alles; random verhalen die in mijn hoofd opkwamen en ook hielp schrijven mij vooral om mijn gevoelens op orde te kunnen brengen. Ik ben door best wat stormen gegaan in mijn leven, waardoor ik mij soms heb afgevraagd; 'waarom God?' Maar later heb ik gezien dat sommige gebeurtenissen nodig waren om mij te brengen waar en tot wie ik nu ben. En hoe mooi is het dan om onze ervaringen en getuigenissen te mogen delen met de wereld. Om anderen te kunnen bemoedigen en te mogen getuigen van hoe goed onze Vader is? God is goed en Hij heeft een plan voor ons allemaal. Het mooist vind ik het om stil te mogen staan in alle kleine dingen die God in mijn leven doet, elke dag weer opnieuw!

Some more insights into who I am: ik ben echt een knuffelpersoon en hou ervan om mensen random knuffels te geven. Verder hou ik ook van lekker creatief bezig zijn; of dit haken of schrijven of zingen is, mijn brein houdt ervan! Ik kan ook best een uitsteller zijn, maar ook een perfectionist in één dus dat botst soms wel en levert wat stress op. De challenge is om hier een balans in te kunnen vinden. Mijn hart ligt echt bij de volgende generatie, dat zij het vuur van Jezus in hun hart ervaren en hebben en het is voor mij een hele eer om hieraan mee te mogen werken in mijn kerk. En als laatst; als je me zou vragen om ergens te gaan eten of een koffietje te doen, zal ik daar vrijwel altijd ja op zeggen, cuz I love to connect & I love food!