Wie zijn wij?


Marlies van de Langemheen

 • Schrijfster blogs & reels
 • 23 jaar
 • Putten
 • Woonbegeleider Beschermd Wonen Thuis


Tijdens mijn stage vorig jaar kreeg ik veel vragen op me af als: "Waarom overkomt mij dit?" en "Als God goed is, waarom is er dan kwaad in de wereld?". Ik geloof dat iedereen bewust of onbewust op zoek is naar zin en vervulling. Maar ook dat er maar één manier is waarop we volledige vervulling kunnen vinden. En dat is bij God! We zijn bedoeld om te leven tot Zijn eer. Tegelijk kan dit best een worsteling zijn. Zo veel dingen leiden ons af of doen ons twijfelen aan wie God is. Wat als je als christen depressief bent? Wat als je worstelt met angst? Of het maar niet lukt om te vertrouwen? Ik wil daar graag eerlijk over zijn en zonder iets van de worsteling af te doen, je op God richten en je hoop geven!

Meer over mij: Ik sta midden op de weg stil om naar de lucht te kijken, zeg 'hallo' tegen dieren (maakt niet uit of het een koe of een kever is) en ben tijdens een wandeling druk met het vastleggen van de natuur. Hoewel ik afgestudeerd ben als Social Worker, droom ik soms van een baan als fotograaf of schrijfster. Wanneer ik alleen thuis ben, dans ik het hele huis door. En wanneer ik een goed worshipnummer hoor, moet ik het ritme meedrummen. Ben je van plan me 's nachts wakker te maken? Kom dan met lekker vegan eten, een diep gespreksonderwerp of spontane vakantieplannen.

Marjon Wisserhof

 • Schrijfster blogs
 • 22 jaar
 • Epe
 • Moeder van een heel lief meisje


In mijn werk als verpleegkundige met een doelgroep waarin verslaving, zware psychische problematiek, eenzaamheid en verwaarlozing een grote rol spelen ben ik altijd zo benieuwd naar het verhaal achter de cliënt. Niemand doet de dingen die hij of zij doet zomaar. Iedereen heeft een verleden, waardoor je gevormd wordt en van waaruit je keuzes maakt. Goede of slechte keuzes. Als christen kun je ook veel strijden met je verleden, je opvoeding, je kerkelijke achtergrond, noem maar op. Het is mijn passie om te laten zien dat in Christus alles mogelijk is. Al zit je misschien nog dieper dan de situaties die ik wekelijks tegenkom. Niets is te diep voor de liefde van Christus. In Hem kun je bergen beklimmen, zondes overwinnen en angsten onder ogen komen. Niets, echt niets is onmogelijk door Christus die je kracht geeft!

Leuke feitjes: Ik kan erg impulsief zijn en begin vaak aan allerlei dingen tegelijk, die ik vervolgens nooit afmaak. Zoals het haken van een trui, het maken van dingen van beton, het volledig zero waste leven etc.
Ik houd enorm van planten en mijn hele huis staat er daarom ook vol mee. Ik vind het heerlijk om zelfvoorzienend te leven. Ik bak ons eigen brood, onderhoud met mijn man de groentetuin, maak zelf jam en wasmiddel. Ik drink de hele dag door thee en houd enorm van weckpotten die dus overal in huis te vinden zijn. Tenslotte, niet verrassend als impulsief persoon, Ik geniet het meest van random plannen om die dan ook direct uit te voeren.

Berdine Aangeenbrug

 • Beeld, vorming en communicatie
 • 22 Jaar
 • Dordrecht
 • Medewerker marketingcommunicatie bij een makelaarskantoor.

Er zijn een hoop moeilijke onderwerpen rond het geloof en er zijn weinig plekken waar deze bespreekbaar zijn. Ik vind het zó gaaf wanneer we als christenvrouwen via IndeVallei stil kunnen staan bij vragen, niet bang hoeven te zijn bij twijfels om samen de goede strijd van het geloof te kunnen strijden. Met onze ogen gericht op Jezus. Want Hij is waarheid, onwankelbaar. Wanneer dingen veranderen, vragen en twijfels de overhand krijgen; Hij blijft dezelfde. Dat is waar ik in geloof. Ons geloof draait niet om iets in ons, voor ons of door ons, maar ons geloof is alleen om God, door God en voor God. Hebreeën 12:1&2 zijn daarom ook één van mijn lievelingsteksten. Je kan mij er wekelijks over horen praten :) 

Get to know me: ik kan echt enorm, let op, *enorm* genieten van de kleine dingen. Kijk niet raar op wanneer ik tranen in mijn ogen heb omdat ik zo van mijn thee geniet, of omdat een bloem zo mooi is - of vanwege die ene zonnestraal. Want God is goed.

Een zus van mij zegt altijd dat ze overal ideeën heeft liggen, en dat haar kamer daardoor niet altijd even netjes is. Mijn ideeën liggen opgeslagen in mijn hoofd; mijn kamer is altijd netjes, maar in mijn hoofd is het vaak chaos. 'Verstrooide professor' is een bijnaam. Ik schrijf, teken, schilder, fotografeer. Ik houd van decoreren, sporten, van de natuur, van muziek maken en van socializen.


Thirze Eskes

 • Schrijfster poëzie & reels. Beeldvorming.
 • 20 jaar
 • Hardinxveld-Giessendam & Ederveen
 • Diploma PBSD & SW. EH-Basisjaar. Studeert momenteel Theologie

Sinds een paar jaar groeit het verlangen om mijn geloof op een creatieve en enthousiaste manier met anderen te delen. Ik zie regelmatig om mij heen dat het vuur voor Jezus verdooft wordt door schaamte, drukte of onwetendheid. Ik word enthousiast van een goed hart-tot-hart gesprek over grote vragen en ik kan mijn gedachtespinsels kwijt wanneer ik daarover schrijf. Mijn passie is daarom ook om christenen te verbinden en hen in deze drukke wereld even stil te zetten en te laten nadenken over verschillende (moeilijke) onderwerpen, daarbij probeer ik te wijzen op Jezus, de Verlosser! 'Sta op en schitter' is een tekst die ik mezelf regelmatig voorhoud. Hoe mooi is het als we als Kerk van Christus mogen blijven schitteren voor Jezus?

Om mij nog wat beter te leren kennen zal ik met wat funfacts strooien: ik ben dol op bandana's! Soms pas ik mijn hele outfit aan omdat ik die dag graag een bandana wil dragen. Wanneer er mooie woorden of gedichtjes in mij opkomen schrijf ik die gelijk in een schrift, op een papiertje of typ ik het in mijn notities. Je kan dus overal in mijn omgeving spontane tekstkrabbels tegenkomen... En als laatste feitje: ondanks dat ik ook kan genieten van een theetje ben ik een algemeen bekende koffieleut, Mijn thermosbeker koffie, met een lading melk en suiker, neem ik namelijk overal mee naartoe!

Liza Kraaijeveld

 • Schrijfster blogs & nieuwsbrief
 • 19 jaar
 • Apeldoorn
 • Student theologie aan de TUA


In mijn leven en het werk wat ik hiervoor deed, zag ik veel mensen voorbij komen die gebukt gaan onder leed en zorgen, op zoek naar rust. Juist daarom vind ik het zo mooi om als jonge vrouwen met elkaar verbonden te zijn in het geloof. Om onze kennis en getuigenis van en over God met elkaar te delen. Maar ook om elkaar aan te sporen om naar Jezus te gaan, zo nodig als vermoeide en belaste mensen, en alleen bij Hem de ware rust te vinden. Want Zijn last is licht. Ik hoop in mijn blogs je daar elke keer weer op te wijzen. Om het alleen te verwachten van Hem. Alleen Hij kan jou de ware rust geven!

Nog wat over mij: Ik kan ontzettend genieten van het bos en van lopen in de regen. Als ik buiten ben op een heldere avond zie je mij constant naar de maan en sterren kijken. Ik ben er achter gekomen dat boeken kopen en boeken lezen twee verschillende dingen zijn, maar beide vind ik leuk om te doen. En last but not least, ik hou ervan om spontaan met vriendinnen af te spreken.

Karinda van 't Rot

 • Schrijfster blogs
 • 31 jaar
 • Holten
 • Stylist horecapanden | mama  


Struikelend achter Jezus aan. Zo zie ik het leven hier op aarde. Gelukkig mogen we elkaar tot steun zijn in dit leven, daarom is In De Vallei gestart door een paar toffe meiden. Ik vind het bijzonder om jonge vrouwen te mogen bemoedigen. Toen ik tot geloof kwam, wist ik heel veel dingen nog niet en moest ik voor mijn gevoel veel zelf uit zoeken. In het geloof vallen leeftijden vaak weg en herken je veel dezelfde worstelingen bij elkaar. Hoe geweldig is het, dat je veel sneller en meer kunt leren door er voor elkaar te zijn en te delen wat je geleerd hebt. De pijlers van In De Vallei zijn: naast elkaar, in deze wereld, achter Jezus aan. Ga je mee?

Ik ben dol op starbuckskoffie, diepe gesprekken, de zon en het buiten leven. Ik vind het leuk om prikkelend plagende vragen of opmerkingen te plaatsen. Verplicht op de foto moeten, gierigheid, de trend dat je alles zelf moet kunnen en gladheid op de weg zijn dingen waar ik een enorme hekel aan heb.