Waarom een webshop?

Posters en kaarten. Je ziet ze de laatste tijd overal verschijnen… En dan komt ook In De Vallei nog met een collectie. Waar is dat goed voor? En willen jullie nu geld gaan verdienen met het Evangelie? Kan dat wel?

We begrijpen deze gedachtegang en nemen daarom graag de gelegenheid om wat meer over onze posters en kaarten te vertellen. Want wat maakt ze uniek? En waarom zijn we tot deze beslissing gekomen?

Hoe het idee ontstond
Ongeveer drie jaar geleden zijn we begonnen met het schrijven van blogs, reels en andere teksten voor In De Vallei. Een jaar later werden daar de gedichten aan toegevoegd. Allemaal teksten die we zelf bedenken en uitschrijven in onze vrije tijd. Al deze teksten en onderwerpen raken de Bijbel, of zijn citaten uit de Bijbel. Het delen van de waarheid van Gods Woord, tot Zijn eer, vinden wij namelijk het allerbelangrijkste!

Toen er zo een aantal maanden verstreken, kwam er geregeld de aanvraag of men wat met onze teksten mocht doen. Zo werden onze teksten een inspiratiebron voor prachtige schilderijen of posters in de huiskamer. Ook kregen we de vraag of de teksten ergens verkrijgbaar waren. Van daaruit ontstond toen het idee om zelf aan de slag te gaan en wat uit te brengen. Op deze manier hopen we het Evangelie nog dichterbij te brengen!

Wat maakt onze kaarten en posters uniek?
Na meerdere uitgebreide brainstormsessies kwamen we uit op de huidige poster- en kaartencollectie. Zelfgeschreven christelijke teksten gedrukt op gerecycled en handgeschept papier, dát maakt onze posters en kaarten uniek. Het zijn teksten die vanuit ons hart geschreven zijn, geïnspireerd en gefundeerd vanuit Gods Woord, om elkaar te bemoedigen en op Christus te wijzen.

Onze kaarten worden gedrukt op 'Tintoretto Gesso' papier. Dit is een mooie papiersoort met een licht structuurtje waardoor de kaart nog meer karakter krijgt. We houden de kaarten rustig, zodat ze mooi staan in je woonkamer, slaapkamer of een ander plekje. Ook komt daarmee de tekst het meest nadrukkelijk naar voren.

Voor de posters hebben we ervoor gekozen om handgeschept en gerecycled papier te gebruiken, met gerafelde schepranden. Zo heeft de poster een unieke uitstraling. Doordat het papier handgeschept is, wordt ieder vel papier uniek gemaakt. Zo schept het authenticiteit, karakter én is het duurzaam!

Waarom gaan jullie de verkoop in?
Door de aanvragen van onze volgers, en de gesprekken met elkaar en mensen om ons heen ontstond het idee om een webshop te beginnen. Maar voordat je een webshop mag beginnen moet je ingeschreven staan bij de KVK en wordt je dus een bedrijf. Daar hebben we wel even over moeten nadenken: willen we dat wel? Zijn we dan niet te druk bezig met allerlei administratieve zaken terwijl we die tijd ook kunnen geven aan woordverkondiging en Evangelie-verspreiding?

Na een goed gesprek met een ander christelijk bedrijf en na gebed en gesprek onderling hebben we de knoop doorgehakt; we zetten door! In De Vallei is ontstaan vanuit passie voor God en creativiteit en daar willen we graag in doorgroeien. Hier en daar moeten we onze tijdsbesteding anders aanpakken, dat klopt. Maar dat betekent uiteindelijk ook dat we meer bereik krijgen, waardoor er meer harten geraakt gaan worden door Gods Woord, én dat wij meer van onze tijd kunnen gaan steken in 'In De Vallei'.

We blijven stappen zetten in volle afhankelijkheid van onze God en Vader. Zegent Hij, dan zegent Hij. Heeft Hij een ander plan? Dan volgen we dat na. We proberen onze ogen gericht te houden op Christus en we willen Zijn wil volgen. Jouw gebed waarderen we daarbij ten volle!

Heb je vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen via het contactformulier of ons Instagram account.