Wanneer hij jou leuk vindt, maar jij hem niet

09-04-2020

Je hebt een bijbaantje in de supermarkt en daar is altijd die ene jongen. Het kan haast geen toeval zijn dat hij altijd dezelfde diensten als jij hebt.

Je laat haast alles vallen, omdat hij constant naar je kijkt en je hebt al zo'n hekel om op je vingers gekeken te worden. Je vindt het maar ongemakkelijk en weet niet goed wat je ermee aan moet. 

Op een dag dat je je hebt verslapen en een flink potje chagrijnig bent, stapt hij naar je toe. Hij vraagt om je nummer en zegt dat hij jou wel leuk vindt. Je geeft je nummer om maar even van hem af te zijn, maar nu? Je vindt hem helemaal niet leuk, maar je wilt hem ook niet kwetsen of afwijzen. Wat moet je hiermee?

Zelf heb ik ook zo'n situatie meegemaakt. Ik vond het aan het begin zielig om hem geen kans te geven en direct te zeggen dat ik hem niet op dezelfde manier zag als hij mij zag. Echter heb ik het toch al snel gezegd, omdat ik wist dat God van mij vroeg om eerlijk te zijn. Tot mijn irritatie deed hij daar niks mee en bleef hij maar doorgaan. Hij bleef appen en om mijn aandacht vragen. Ik was er klaar mee. Ik heb hem toen heel duidelijk uitgelegd hoe ik hem zag en dat ik beslist niet meer wilde en heb hem hierna geblokkeerd. Dit heeft geholpen, maar is niet de manier waarop ik het graag had gewild. Ik heb me afgevraagd hoe het was gelopen wanneer ik direct vanaf het begin eerlijk en duidelijk was geweest.

Misschien herken jij het ook wel. Iemand in je omgeving vindt jou leuk, maar jij hem niet. Of je dit nou herkent of niet, ik denk dat het belangrijk is dat je weet hoe je met zo'n situatie omgaat als christenvrouw.

Het is belangrijk dat je wanneer jij in zo'n situatie komt direct eerlijk bent, ook al heb je het gevoel dat je hem afwijst. Wanneer je hem 'een kans' geeft, maar hem niet echt leuk vindt kun je hem uiteindelijk erg kwetsen en dat is niet wat je wilt. Als christenvrouw is het onze taak eerlijk te zijn. De bijbel spreekt erover dat je gelukkig zult zijn wanneer je zuiver van hart bent, want zij die zuiver van hart zijn zullen God zien. Wat een belofte!

"Gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien." - Mattheüs 5:8, NBV

Daarnaast is het allerbelangrijkste wat je kunt doen, bidden. Bid of God je de kracht geeft om eerlijk te zijn en bid dat als het Gods wil is en Hij jullie voor elkaar bedoeld heeft, God ook het gevoel in je hart legt. Het kan zo zijn dat een jongen naar je toe komt en zegt dat Hij op zijn hart van God kreeg om met jou een relatie aan te gaan. Ga hier dan eerst zelf ook over in gebed. Ik geloof dat wanneer het Gods wil is, Hij dit verlangen ook in jouw hart zal leggen.


Deze overdenking is geschreven door Marjon. Lees hier meer over haar en de andere gezichten achter 'In de Vallei'.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze overdenking? Neem dan hier contact met ons op, of benader ons via social media.

Heb je deze al gelezen?