Angst voor vandaag, onzekerheid voor morgen

19-03-2020

Angst en onzekerheid omklemmen mij
God U was er toch altijd bij?
Angst voor vandaag, onzekerheid voor morgen

Hoeveel levens eist dit op?
Of is het eind der wereld de stop?
Angst om dierbaren te verliezen
Die machteloosheid, want niemand heeft wat te kiezen

Scholen sluiten, grenzen gaan dicht
Mensen blijven binnen, bang voor wat buiten is
Winkels zijn leeg, ziekenhuizen vol
In deze chaos, waar is Uw licht?

Angst voor vandaag, onzekerheid voor morgen

In deze onzekere tijd kunnen er veel gedachten door je hoofd gaan en kan er veel angst heersen. Ikzelf loop stage in een ziekenhuis. Constant worden we op de hoogte gehouden van de huidige ontwikkelingen en wat dit betekent voor ons. Alles is onzeker. Afgelopen zondag na mijn dienst raakte het mij zo erg en kwam het zo binnen. Het helpt mij altijd om te schrijven, daarom schreef ik dit gedicht. Ik keek uit het raam en bad: ''God waar bent U?'', Ik huilde en bad en met dat ik dat deed viel mijn blik op één van de teksten in mijn kamer: ''He's got the whole world in His hands''. Met dat ik dit las hoorde ik vanuit mijn afspeellijst de volgende zinnen: ''He is here, He is near us, in our hearts, in our lives in our midst, calling us to trust in Him. Cast your every care in the One Who gave you life. Lay your burdens down at His feet. Open up your heart, to the living word of God." (Hij is hier, Hij is dichtbij ons, in onze harten, in onze levens, in ons midden, ons roepend om Hem te vertrouwen. Leg elke zorg bij Hem neer, die jou leven gaf. Leg je lasten bij Zijn voeten neer. Open je hart voor het levende Woord van God).
Toen ik dit hoorde stroomden de tranen over mijn gezicht. God U bent er echt! Juist in deze tijd van zorgen en moeilijkheden kunnen we Hem vertrouwen en zoals de Bijbel ons zegt:

'' Wie vertrouwen op de Heer zijn al de berg sion die niet wankelt maar voor altijd blijft." - Psalm 125: 1-2, HSV

Hoe moeilijk het ook is en hoe ver God ook lijkt in deze onzekere tijd; we mogen vasthouden aan onze God die goed is en altijd zal zijn!


Deze overdenking is geschreven door Marjon. Lees hier meer over haar en de andere gezichten achter 'In de Vallei'.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze overdenking? Neem dan hier contact met ons op, of benader ons via social media. 

Heb je deze al gelezen?