Gebed Over Vergeving

26-02-2022

Een gedicht over vergeving. Een onderwerp waar we soms zo erg mee kunnen worstelen. Soms moeten we onszelf vergeven of mensen om ons heen. In dit gedicht zijn d.m.v. een gebed woorden gegeven aan deze worsteling. 

VERGEVENDE VADER

Ik zoek zo naar vrijheid, maar ik worstel met mezelf. Het lijkt of ik gebonden blijf, met onrust word gekweld. Schaamte overheerst en het beperkt mij in mijn spreken. Het nestelt in mijn hart, maakt me onzeker.

De eerste stap richting vergeving is erkenning van de pijn. Het onder ogen komen, zodat het even ruimte krijgt. Heer help mij om te praten, te begrijpen, te voelen. Om door dat alles heen naar een oplossing te zoeken.

En ik weet dat ook ik soms moet leren los te laten. Niet steeds maar vast te houden of in pijn te verdwalen. Geef mij dan een hart dat zich kan richten op de ander. Zodat er in mijn denken ook iets kan veranderen.

Want Heer, het zal mij zo'n bevrijding geven als ik mezelf en anderen leer vergeven.

AMEN


Dit gedicht is geschreven door Thirze. Lees hier meer over haar en de andere gezichten achter 'In de Vallei'. Lees hier waar In de Vallei voor staat.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze overdenking? Neem dan hier contact met ons op, of benader ons via social media.

Heb je deze al gelezen?