Poëzie


De liefde... wie houdt het niet bezig? De liefde drijft ons, de liefde inspireert ons, de liefde vernieuwt ons, de liefde maakt ons gelukkig. Liefde is het onderwerp voor liederen, films, gedichten, tv-programma's, illustraties en wat al niet. Al eeuwen bestuderen mensen 'de liefde'. De liefde inspireert en geeft levensvreugde. Al is het wel de...

Zegenwens

05-03-2022

Een gedicht, of zegenwens, voor je naaste. Een gebed wat spreekt over een verlangen om je zuster te zien groeien in haar leven met Christus. Prachtig om naar iemand te sturen!

Een gedicht over vergeving. Een onderwerp waar we soms zo erg mee kunnen worstelen. Soms moeten we onszelf vergeven of mensen om ons heen. In dit gedicht zijn d.m.v. een gebed woorden gegeven aan deze worsteling.

Een gedicht over onrust en onvrede. Soms lijkt het of alleen je onrust nog aan het woord is. In dit gedicht wordt voorzichtig een ander perspectief geschetst,

Zijn Hand

12-02-2022

Een gedicht over Gods hand in deze wereld. We zien God door wonderen, woorden, liederen en ervaren Hem misschien door andere mensen heen. Het kan ook zijn dat je Gods aanwezigheid soms juist heel erg zoekt of het niet begrijpt. In dit gedicht zijn daar woorden aan geprobeerd te geven.

Psalm 27

29-01-2022

Een gedicht over psalm 27. Wanneer je angstig bent en zoekt naar kracht is dit een prachtige psalm. In dit schrijfsel is psalm 27 gebruikt om woorden te geven aan het verlangen om dicht bij God te zijn.

God Is Goed

22-01-2022

Een gedicht over de goedheid van God. Soms kunnen we daar heel erg over twijfelen en lijkt het of de goedheid van God ons erg tegenvalt. In dit gedicht zijn er woorden gegeven aan wantrouwen en twijfels rondom Gods goedheid. Tegelijkertijd herhaalt het telkens weer dat God goed is, wat er ook gebeurd. In dat blindelingse vertrouwen moeten we leren...

Een gedicht over een verlangen naar de Toekomst. De Toekomst waar we als christenen hier op aarde al deels mee te maken krijgen. De toekomst waarbij we voor altijd bij God zullen zijn. De verbeelding neemt ons mee. In dit schrijfsel zijn daar, in het kort, woorden aan gegeven.

Getuig maar

01-01-2022

Een gedicht over getuigen als christen. De realiteit van ons leven maakt dat soms best lastig. Wat is de juiste manier? Hoe stap ik over mijn angst of schaamte heen? Soms lijkt er best wat moed nodig te zijn om te durven getuigen. In een paar korte woorden komen deze gedachten terug in dit schrijfsel.

Een gebed over onze houding in een rusteloze wereld. Stamelende vragen over hoe we midden in deze maatschappij onze focus op Gods vrede, liefde en kracht kunnen houden. Tegelijkertijd zijn de woorden gevuld met verlangen, hoop en verwachting over de kracht die God ons wil geven.